گزارش سومین همایش سالانه رئولوژی
سومین همایش سالانه رئولوژی صبح روز سه شنبه ۱۲تیر۱۳۹۷با میزبانی انجمن رئولوژی ایران در دانشگاه امیرکبیر آغاز به کار کرد.
در مراسم افتتاحیه دکتر نازک دست ضمن خیرمقدم طی سخنانی گفت: رئولوژی نه فقط به عنوان یک علم بلکه به عنوان یک ابزار پیشرفته بسیار توسعه پیدا کرده است و در ادامه با اشاره به وضع نا به سامان صنعت احتیاج به ترویج این علم و تکنیک را در صنعت و دانشگاه متذکر شد.
در ادامه با اشاره به آمادگی انجمن رئولوژی برای ارائه خدمات خاطرنشان کرد: در صنایع پتروشیمی، صنایع رنگ و پوشش، صنایع غذایی و دارویی به خصوص در جایگاه پلیمری آنها ، انجمن رئولوژی آمادگی برگزاری هرگونه کارگاه برای این صنایع را دارد.
دکتر گوهرپی رئیس انجمن رئولوژی در خصوص جایگاه علم رئولوژی گفت: علم رئولوژی توانسته است به عنوان نقطه مشترک بین علوم و فناوری ها جایگاه خود را پیدا کند. در محفل های مختلف علمیموضوعاتی که مطرح شده است تاکید بر لزوم مطالعات رئولوژیکی دارد.
وی با اشاره به سخنان دکتر نازک دست ادامه داد: بر خلاف گذشته امروزه شاهد استقبال صنایع از این علم و همچنین درخواست برگزاری کارگاه های آموزشی هستیم.
وی افزود: ما با هدف ارتقا علم رئولوژی در سطح کشور به برگزاری همایش های ملی پرداختیم، همچنین امید است با همکاری انجمن بین المللی رئولوژی همگام با کنفرانس های بین المللی این علم را ارتقا دهیم.
در آغاز سخنرانی ها دکتر کیوان صادقی استاد دانشگاه تهران(دانشکده مکانیک)در زمینه کاربرد امواج پرسیتالتیک در کنترل مسیر حرکت ذرات بیومکانیکی و افزایش درجه اختلاط در سیستم هایمیکروسیالاتی سخنرانی خود را آغاز کرد.
ایشان با بررسی های انجام شده بر سیستم های میکروسیالاتی و کاربرد جریان موجی دراین سیستم ها و تشریح عملکرد روی درجه اختلاط در آنها به توضیح پرداخت، همچنین در ادامه چگونگی استفاده از این جریان را در انتقال ذرات جامد بررسی کرد.
در دومین ارائه، دکتر ضیا علوی استاد دانشگاه تهران (دانشکده عمران ) با عنوان کاربرد مفاهیم رئولوژی در طراحی و تحلیل روسازی های انعطاف پذیر با رویه آسفالتی ارائه خود را آغازکرد.
ایشان ضمن اشاره به اهمیت رئولوژی در نوسازی راه ها به توضیح اهمیت پارامترهای رئولوژیک در هریک از فرایند های زمینه روسازی انعطاف پذیر با رویه آسفالتی پرداخت و در آخر رئولوژی را پشتو انه دانش های نوین مهندسی روسازی دانست.
دکتر احسان نازک دست استادیارفیزیک کاربردی در کارولینای شمال ی با عنوان مکانیک و هیدرودینامیک جایگذاری رشتمان دوکی در فرایند تقسیم سلولی ارائه خود را آغاز کرد.
ایشان در ابتدا با هدف بررسی نیروهایی که باعث چرخش و تغییرمکان و کش آمدن سلول(تقسیم سلولی)به توضیح پرداخت.
در ارائه همایش شاهد سخنرانی دکتر مهدی سلامی دانشیار دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی سهند بودیم.
وی با تشریح اهمیت جریان های دوفازی به معرفی روش های عددی جهت مطالعه و بررسی رفتار ساختار مواد و عوامل موثر برآن پرداخت . در انتها با پرداختن به رفتارجریان های دوفازی ولزوم اتخاذ روش مناسب به سخنرانی خود خاتمه داد.
دکتر زهرا دانشفر استاد دانشگاه آزاد یزد با عنوان کاهش ویسکوزیته در سوسپانسیون های نامتقارن سیلیکا دو قله ای و پلی اتیلن گلیکول سخنرانی خود را آغاز کرد.
با مقدمه ای بر سیستم دوتایی ذره با دو اندازه مختلف( دوقله ای) موضوعات مطرح شده برآن که گاها منجر به مشکلاتی هستند با بررسی خواص رئولوژی و رفتار جریان آن از نظر کاربردی حائز اهمیت دانست.
دکتر محسن محمدی استادیار مهندسی پلیمر دانشکده صنعتی قم در زمینه مطالعه رفتار مذاب و سازگاری آلیاژهای پلی لاکتاید و پلی کاپرول اکتون به شرح ارائه خود پرداخت. ایشان در ابتدا به بررسی آزمایشات و آلیاژهای آنها پرداخت.
وی با افزودن پلی کاپرولاکتون به پیلی لاکتیک اسید که هردو زیست تخریب پذیرند و درنهایت با بررسی پدیده و رئولوژی نشان دهنده آن بود که عوامل بر روی سامانه تاثیر گذاشته است.
و در انتها پروفسور گالا با عنوان های استفاده از قانون انطباق دما و زمان در مطالعه رفتار رئولوژیکی مذاب های پلیمری و دیگری تحت عنوان پیش بینی توزیع وزن مولکولی پلیمرها با استفاده از خواص رئولوژیکی به تشریح و توضیح پرداخت.
در آغاز روزدوم همایش سالانه رئولوژی با میزبانی انجمن رئولوژی شاهد سخنرانی دکتر ناصرمحمدی ریاست محترم دانشکده پلیمر با عنوان تبیین رئولوژیکی نقش معماری و تفکیک زنجیره های زمینه بر تشکیل ساختار فراگیر نانوذرات و هدایت الکتریکی سامانه پلی اتیلن سبک بودیم.
با ارائه دکترمیلاد مهران پور از دانشگاه علوم و تحقیقات تحت عنوان استفاده از رئولوژی در کنترل کیفیت محصولات پلیمری به ادامه دومین سخنرانی همایش پرداختیم.
ایشان با یاداوری تعامل رئولوژی در صنعت پلیمرزاسیون و کامپاند، اهمیت کنترل کیفیت را به عنوان یک علم در کنار پلیمر دانست.
اسماعیل مقیمی از دانشگاه کرت در زمینه رئولوژی دینامیک و ساختار سوسپانسیون های غلیظ به شرح مطالعات خود پرداختند.
در ادامه همایش دکتر غلامرضا پیرچراغی از دانشگاه صنعتی شریف مطالعات خود را تحت عنوان رئولوژی هیدروژل ها ارائه دادند.
در پنجمین سخنرانی شاهد سخنرانی دکتر حسن هاشم آبادی از دانشگاه علم و صنعت باعنوان سیالات مگنتورئولوژیکال شامل سنتز کاربرد و شبیه سازی عملکرد آنها بودیم وی با تشریح مطالعات خود بر محور رفتار سیال در حضوروغیاب میدان به آن خاتمه داد.
دکتر کریم رضوی از دانشگاه صنعتی سهند تحقیقات خود را در زمینه رفتار آسایش ذرات هسته-پوسته در ماتریس پلی پروپیلن با خواص ویسکوالاستیک ارائه داد.
در ادامه این همایش مهندس مریم حسینی از دانشگاه تربیت مدرس در جایگاه سخنرانی با عنوان رئولوژی کششی نانوکامپوزیت پلی اتیلن سبک خطی/سیلیکا،قرار گرفت.
در هشتمین سخنرانی روز دوم مهندس علی الگونه از دانشگاه فردوسی مشهد تحقیقات خودرا در زمینه مطالعه برهم کنش زیست پلیمر با استفاده از طیف آسودگی ویسکوالاستیک وخواص شکست ارائه داد.
آخرین سخنرانی با حضور مهندس هانیه اسدی از دانشگاه تهران برگزار شد، زمینه تحقیقاتی ایشان اثر ستون های مربعی شکل بر بهبود اختلاط کانالهای میکروفلوئید یک حاوی سیال های زیستی ویسکوالاستیک بود.
و در آخرین قسمت این همایش دوره آموزشی رئولوژی برشی با دامنه نوسان زیاد شامل تئوری و کاربردهای آن درعلوم و فناوری موادغذایی با ارائه دکتر محمدعلی رضوی از دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
و در ادامه با ارائه دوره آموزشی دکتر مصطفی احمدی از دانشگاه صتعتی امیرکبیر باعنوان کاربرد رئولوژی در شناسایی زیر ساخت ها این همایش به پایان رسید.
در مراسم اختتامیه دکتر اسماعیل قاسمی دبیر این انجمن ضمن تشکر و قدرانی از حضار بار دیگر اهداف انجمن را یاداوری کرد و پذیرای انتقادات و پیشنهادات شد.
گزارشگر:مهسا رجبی
دیدگاهتان را بنویسید